2020-10-01 131 瀏覽
呢間泰豪燒唔係第一次食😍好鍾意呢到嘅砂鍋海鮮粥,有7-8款海鮮可供選擇,睇番個餐本身可以揀幾多款海鮮。今次同朋友兩個人就叫左個二人餐,個餐有兩款海鮮粥、自選六款串燒同埋兩款飲品。$298有曬想食嘅野,唔洗煩🤤海鮮粥方面,我地揀左花甲,另外加左$80配奄仔蟹。除左以上兩款之外,仲有蝦、硯及白鱔等等多款選擇。海鮮都好鮮甜,奄仔蟹都有膏不過唔算超級爆膏。配落左粥底,成煲砂鍋粥都好香好甜,大大鍋兩個人都可以清曬😆串燒就揀左雞皮、一口牛、雞翼、豬腩肉、雞軟骨同埋墨魚丸。另外散叫左串白鱔,白鱔肉質爽口,唔會淋,食得出係靚嘅鱔😍 所以串燒都即叫即燒,唔會燒到乾曬,仲係保持多汁,調味亦剛好,唔會太過重味同咸。如果鍾意食重口味嘅話,枱面另外有辣粉同孜然粉可以自己再調味☺️