2014-01-28 690 瀏覽
成日行過嚟間串燒都,聞到好香好想試下,不過次次都好多人等緊,所以都未有機會食, 今曰再次行,過終於唔洗等位啦,可能因為仲早,所以唔多人,我同男友都係"燒"物 嘅狂熱份子對"燒"眞係好有要求好厭尖。第一 轉叫小小先試下得唔得先,唔得就即閃~先叫我 最愛嘅燒雞翼,和牛,bb露荀,男友只叫了燒羊架,其實我唔太鍾意,因為接受唔到羊架d “蘇”味。但係見到旱男友食得津津有味,所以試咗一件。估唔到……連我都接受到。 唔太“蘇”,仲有濃郁既香草味。而A4和牛同bb露荀,係我嘅極力推介讚 好,真係鮮甜架,出面係小小燒過金黃色,但 一d都唔燶,又唔會好乾,好得ga,我地仲N call 左2次吖!!和牛ok,都唔un,不過絕對唔係極品入口會溶個d,但$48算係咁。食完之後 男友已經話睇下仲有咩食再叫多d喎,有扇貝, 虎蝦,雞皮,蠔等。 虎蝦及扇貝都唔錯,因為真係夠新鮮,但無咩咁特別 ,因為好多地方都食到嚟個水準。 雞皮係一定要食好脆燒到啱啱好燒哂d雞皮油出嚟,食落係香口,而唔會油淋淋,讚! 之於肉類大致上ok,因為全部都真係有奄過, 係入味架,仲要燒得好,最緊要唔會燶之外,都要夠香口,咁先叫串燒架嘛! 伙

之於肉類大致上ok,因為全部都真係有奄過, 係入味架,仲要燒得好,最緊要唔會燶之外,都要夠香口,咁先叫串燒架嘛! 伙記係超好禮貌亦會係我再返去食嘅原因之一個 個都好nice 笑笑口架! 不過地方太細好小位,如果多人真係要等好耐,一係 早d去避左人潮食左先。