2019-03-03 97 瀏覽
九龍灣德福廣場嘅呢間茶狼,係少有可以堂食嘅茶飲店,店內設計都幾有心思,牆上有一隻隻嘅「茶狼」,方便大家打卡用。今次去買飲品,純粹係因為行街街到攰攰哋,想搵個地方唞唞,所以飲品方面只係隨意叫咗凍黑糖珠珠鮮奶碳培烏龍茶 $28,相比其它店嚟講,價錢算較平 (其實係其它店貴),等咗大約7-8分鐘,就有得飲了!第一件事,當然係影相打卡,之後,據我飲黑糖珍珠鮮奶/奶茶嘅經驗,就係要shake shake shake,點知就大鑊了🤦🏻‍♀️ 原來個蓋係有窿嘅,一shake就fing到周圍都係…講返味道,有啲失望嘅係烏龍茶味唔算突出,但係佢又唔會好似其它茶飲店咁,飲到大半已經好淡味/唔夠黑糖味/太甜,佢嘅味道係可以last到你飲完成杯,呢樣都唔錯~珍珠軟硬適中,整體嚟講中規中矩吧,未必會再encore了~如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
凍黑糖珠珠鮮奶碳培烏龍茶
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕