2019-06-02 196 瀏覽
來觀塘行完apm,揾個地方食完晚飯,就去睇戲。e家觀塘已經再發展,附近都開左好多餐廳,就係火鍋都有唔少選擇,競爭一定唔少,質素都應該有返咁上下。一於就揀呢間扇火鍋來試下。當時時間還早,一入去就有位,兩條友仲可以一人一鍋,每人揀一隻湯底,朋友揀左清湯,我就揀左壽喜燒。我地揀左$178的上級牛肉火鍋餐豬肉還可以,唔會鞋口,但牛肉就有d失望,係好大塊,望落去已經少油花,一滾起已經好鞋,已經唔係揀最平的$168的餐,可惜牛肉的質素都係一般。好在配菜種類都好多,仲有我好喜愛的羽衣甘藍,芝士腸估唔到係好爆芝士果隻,佐料都能港式和日式邊爐的不同要求,個人較喜歡麻醬配肉,燒汁就中規中矩。場內仲有大量飲品: 道地烏龍茶,可樂,仲有維他檸檬茶等。甜品仲有乳酪添。

我地揀左$178的上級牛肉火鍋

2019-06-01