2016-09-16 2767 瀏覽
朋友係FB見到宜間餐廳做緊4人同行1人免費的優惠~ (可惜我地只有6人...差2人就可以2人免費了,不過有刺身船送都係一個安慰)中秋節好難搵地方BBQ..因為周圍都好多人,我地就決定轉戰到尚鮮日式燒肉漁市場一開始 就點左好多前菜~~~ 仲有海蜇TIM!!!!! 日式胡麻沙律 蘆薈飲品不錯! 值得一讚係肉質幾好, 牛仔骨, 肩胛梅花,豬頸肉  (食肉獸推介)6人同行送的刺身船~~~~ 而朋友推介係牛舌, 炸蠔.. 有個朋友試左1粒炸蠔之後就點了6個=_= (掛住食...忘記了影相~ )甜品方面, 有藍莓,綠茶,芒果, Tiramisu 等等口味的大福 ,我係大福愛好者, 去日本旅行都會買好多大福返屋企食... 宜間餐廳的大福皮唔會硬! 好軟 亦是代表新鮮 (我覺得好味過日本買既手信)登登登登~~~~ Movenpick雪糕每人一杯, 有雲呢拿,朱古力同士多啤梨味三種可以選擇~ 哈哈,最令我想黎試宜間放題既原因唔係因為刺身船~而係Movenpick雪糕我好似第一次聽放題送既雪糕係Movenpick! 另外, 最值得一讚係上菜收碟速度快, 員工服務態度好! 下次會再黎!!
日式胡麻沙律 蘆薈飲品不錯!
6人同行送的刺身船~~~~

(掛住食...忘記了影相~ )

我係大福愛好者, 去日本旅行都會買好多大福返屋企食...
我好似第一次聽放題送既雪糕係Movenpick!
另外, 最值得一讚係上菜收碟速度快, 員工服務態度好!
下次會再黎!!
2016-09-15
10 分鐘 (堂食)