2023-04-19 34 瀏覽
—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—📍brick by brick 地址: 中環士丹頓街21號地庫營業時間:星期一至五11:00-23:45,星期六 12:00-23:45,星期日休息小編有啲朋友住九龍區 有啲住港島區 而我就住喺大西北 平時大家都好難相約到見面🥹今日咁岩去開中環呢邊 就順便問下朋友仔出唔出黎din個ner🤣 最近見到呢間馬拉小店好似幾hit 就一於去一探究竟🫣🔸火熱馬拉砂煲肉骨茶肉骨茶相信無人不曉,老闆娘介紹可以先飲一啖湯 然後如果覺得唔夠味 先再將匙羹上既醬料加入湯底,我地飲完第一啖已經覺得好清甜好好飲好夠味,飲多兩啖 再加入醬料 再飲 湯底變得更惹味 配飯一流 舊肉炆得好嫩 唔會好韌/好硬,難怪係招牌👍🏼推介指數 ⭐⭐⭐⭐️⭐️食物質素😋😋😋😋😋🔸玫瑰酒卜卜大蜆配蒜蓉包當我地唔知揀咩既時候 老闆娘又推介左卜卜蜆 佢話當日既蜆好大隻好靚 講到我個朋友流曬口水🤣終於抵擋唔住老闆娘既攻勢 我地又叫左黎試😆 不過.. 果然無得輸 卜卜蜆大隻鮮甜,調配既醬汁超好味 蜆肉拌呢個汁再擺上本身已烘得好香脆既蒜蓉包上面 直程出色呀💯推介指數 ⭐⭐⭐⭐️⭐️食物質素😋😋😋😋😋🔸意式
—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—

🔸玫瑰酒卜卜大蜆配蒜蓉包

推介指數 ⭐⭐⭐⭐️⭐️
食物質素😋😋😋😋😋

🔸意式辣醬煮海蝦配粟米片
呢個相對上味道就正正常常啦,海蝦好多隻,好足料 同埋都超大隻 不過我朋友唔太食蝦 而小編一個人郁食唔到咁多隻🤣不過但係我地都好鍾意個粟米片 若果可以多啲就更好喇🥰😝

推介指數 ⭐⭐⭐️
食物質素😋😋😋😋

整體黎講 呢間馬拉fusion小店都幾值得推介大家過黎架 而且老闆娘真係好nice好好人 又熱情又好笑容☺️真係好鍾意佢既服務態度 好有heart🩷每道菜式佢都好用心介紹比客人😋希望呢間座落於中環呢個地區既小窄巷入面 會能夠愈做愈大 比更加多人認識 更加多人享受到美食同老闆娘既熱情啦❤️‍🔥

_._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._
整體 :
服務態度:👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
環境分數 ⭐⭐⭐⭐️
CP值 🤍🤍🤍🤍🤍

#foodie #food #Eat #Chill #yummy #delicious #couple #holiday #restaurant #holidaymode #HongKong #central #中環#馬拉菜 #馬來西亞菜 #飲飲食食 #香港好去處 #港島區 #brick by brick #肉骨茶 #粟米片 #香港 #卜卜蜆 #蒜蓉包 #小店 #用心