2024-09-11 73 瀏覽
上星期同朋友一聚就去咗中環cupping room , 位置都幾近擺花街,樓上嘅位置都算闊落,可以見到街景,適合睇完展覽再嚟飲杯嘢韓式炸雞伴牛角包窩夫:炸雞夠晒大塊,皮唔算好厚,雞肉都係幾嫩,而且仲可以點埋韓式醬,呢個醬唔辣嘅,牛角包窩夫自帶少少甜味,同炸雞一齊食會有新嘅感覺。隔離嘅沙律菜主要用咗羽衣甘藍,蝦都係相當好食。招牌忌廉雞肉意粉:朋友都幾鍾意食呢款意粉,佢嘅汁都好惹味,不過呢款汁係偏乾少少,雞肉調味唔錯印度香料奶茶:最表面聞落去會有少少肉桂嘅味道,香料奶茶令人諗起異國風情,而且朋友覺得飲落去都好舒服Mocha: 呢一款飲落去嘅粉感比較重一啲,朱古力會係偏苦,咖啡味突出