2022-06-19 120 瀏覽
呢間cafe以純白色落地玻璃設計,連啲枱櫈都係透明,好靚好清新,比人好乾淨好舒服既感覺🥰,仲要有兩層,好大,坐得好舒服,環境唔會好嘈,好適合喺度做嘢/温書☺️成間cafe都好有科技感,會有投影機投射影片係牆上😆 而佢哋既概念好特別,係用未來做主題,而且啲嘢都好AI化,透過分析數據來研究可以令人類幸福快樂的咖啡😎 佢哋日頭係一間cafe,比人品嚐各款美食、咖啡及美酒,原來有時夜晚會有一啲workshop,比人學習同科技及編程有關既知識🥸🔸☕️𝗗𝗶𝗿𝘁𝘆 $𝟱𝟬店員有同我介紹佢哋主要用嘅咖啡豆,有Single Origin同House Blend。Single Origin就係fruity啲,因為成份有green grape, kiwi, passionfruit, mango, grapefruit; 而House Blend就比較nutty啲,會有dark chocolate, hazelnut, caramel既味。我揀咗house blend,而我感受到佢哋對每一杯咖啡都好有要求🤩 店員同我講佢哋會等啲espresso慢慢滴落去,令到杯dirty更加有層次感。而事實杯dirty都真係好

🔸
Dirty

☕️𝗗𝗶𝗿𝘁𝘆 $𝟱𝟬
店員有同我介紹佢哋主要用嘅咖啡豆,有Single Origin同House Blend。Single Origin就係fruity啲,因為成份有green grape, kiwi, passionfruit, mango, grapefruit; 而House Blend就比較nutty啲,會有dark chocolate, hazelnut, caramel既味。我揀咗house blend,而我感受到佢哋對每一杯咖啡都好有要求🤩 店員同我講佢哋會等啲espresso慢慢滴落去,令到杯dirty更加有層次感。而事實杯dirty都真係好出色😍 未飲已經有一浸choco又nutty味撲鼻而來,飲落去都真係好有層次感,非常impressive👍🏻

Lemon  Tart

🍋𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗧𝗮𝗿𝘁 $𝟱𝟱
好rich既檸檬味,酸酸地好開胃🤤,再配埋啲cream,調和下啲酸味,個酥皮亦都好鬆化👍🏻

Hotdog

🌭𝗛𝗼𝘁𝗱𝗼𝗴 $𝟲𝟬
熱狗口味可以選擇Classic、Chilli同埋植物肉Impossible Meat,我揀左Classic。佢地使用未來咖哩香腸,混合咖哩同蔬菜既香味,加埋茄汁同芥末醬,上面仲有啲泡菜碎,帶來酸酸地又甜甜地既口感,相當開胃😋

2022-06-17
Dirty