2022-06-04
平時食咁多肉,間唔中都要食下素😋😋今次黎到呢間中環高人氣素食餐廳 — Veggie4love ~~餐廳以50年代懷舊三藩市作主題🇺🇸,主打多款東南亞fusion素食🥗🥗佢地既環境充滿懷舊裝飾,好啱黎打卡📸📸-🌮北京烤片 $78✨見有好多人推介,就叫左試試~~估唔到素鴨幾有咬口,用薄餅包住青瓜絲、甜麵醬黎食都幾特別❤️❤️感覺好似真係食緊片皮鴨咁,好正🤣🤣🍤越式炸素卷伴蒜香檬汁 $78✨炸素卷外層香脆,內餡飽滿!!素卷下面仲有啲檬粉,用生菜包黎食幾清新~~食之前再蘸佢地既秘製蒜香檬汁🍋,十分開胃👍🏻👍🏻🍔素漢堡扒伴惹味燒烤醬 $158✨burger賣相吸引!我地仲加($20)加左塊芝士🧀🧀個包咬落好鬆軟,裡面夾住素漢堡扒、芝士、蕃茄同菜苗,整體豐富~~素漢堡扒口感爽彈,冇咩豆味~配燒烤醬食好好味!!另外仲有炸薯角同沙律菜,食完好飽肚😋😋🍫朱古力心太軟配雪糕 $78✨心太軟外脆內軟,仲有朱古力流心,味道香甜🤤🤤純素雪糕入口軟滑,食完都唔會覺得滯~~飲品方面,我地揀左飲凍檸檬茶($28)同凍南非國寶茶($28)~~兩杯茶底清香,飲完幾解膩!唔錯❤️❤️
佢地既環境充滿懷舊裝飾,好啱黎打卡📸📸
🌮北京烤片 $78✨
見有好多人推介,就叫左試試~~
感覺好似真係食緊片皮鴨咁,好正🤣🤣
🍤越式炸素卷伴蒜香檬汁 $78✨
炸素卷外層香脆,內餡飽滿!!
🍔素漢堡扒伴惹味燒烤醬 $158✨
burger賣相吸引!我地仲加($20)加左塊芝士🧀🧀
素漢堡扒口感爽彈,冇咩豆味~配燒烤醬食好好味!!
另外仲有炸薯角同沙律菜,食完好飽肚😋😋
🍫朱古力心太軟配雪糕 $78✨
心太軟外脆內軟,仲有朱古力流心,味道香甜🤤🤤
純素雪糕入口軟滑,食完都唔會覺得滯~~
兩杯茶底清香,飲完幾解膩!唔錯❤️❤️