同媽咪慶祝生日想搵餐廳,又要好味多人讚、賣相好、地點又方便不用行太多免媽咪行、又要價錢不要太貴、最好我又想食素,服務好就更好,要符合以上所有條件真的好不容易。這間Mirror & Vegan Concept餐廳竟然完完全全符合條件外,仲在多方面都好有驚喜。首先地點極方便,大厦的路面指示又清晰,在皇后大道中已有大標誌在對面馬路已看到,好容易搵,亦有各種不同交通工具可到。適合中環上班一族或由其他地區去的食客。一入去裝修有種古色古香的感覺,有古木傢俬、水晶吊燈等,亦有開揚窗。座位間算近,中環寸金尺土都係咁,坐得都舒服無影響。食物方面更要重點推介。有set lunch,我同媽咪都揀了白松露意瓜野菌扁意粉,$128,要加一,1pm前埋單八折超抵,我同媽咪就共慳左超過$50。我在決定要沙律好還是餐湯好的時候,侍應就好犀利地在這時候答不用揀,因個餐兩樣都包,沙律料足,不是平價的生菜蕃茄,是日餐湯是羅宋湯,亦好多菜料,bonus是那塊好鬆脆又熱辣辣的麵包,真係塊包差點搶了個湯的鏡,好好味。主菜白松露意粉更加讚,除了多鮮甜野菌外,還有黃色同綠色兩種意大利青瓜zucchini,仲有好嫩口的蘆筍苗baby

我在決定要沙律好還是餐湯好的時候,侍應就好犀利地在這時候答不用揀,因個餐兩樣都包,沙律料足,不是平價的生菜蕃茄,是日餐湯是羅宋湯,亦好多菜料,bonus是那塊好鬆脆又熱辣辣的麵包,真係塊包差點搶了個湯的鏡,好好味。主菜白松露意粉更加讚,除了多鮮甜野菌外,還有黃色同綠色兩種意大利青瓜zucchini,仲有好嫩口的蘆筍苗baby asparagus,個意粉好香,不會太油膩,又足料。😋😋最後還有一杯好滑濃淡適中的有機咖啡,連糖都是優質的,全餐食得好開心。

因為1pm前埋單八折,結果呢餐超抵食好味,我同媽咪即使加一之後,每人只需$115,包沙律、湯、麵包、主菜、有機咖啡😋😋

另外除了食物質素賣相價錢,以及環境都好讚外,亦值得提侍應服務,好禮貌亦觀察力強好醒目,每次杯水就無都唔使舉手叫斟都自動行來主動加。

餐廳座位不多,如果去大家記得訂位先,可預先直接打電話或好似我咁喺OpenRice訂位的😊😊 好值得推介的餐廳,尤其食西式素又在中環方便地點,無八折都好正,如果能在1pm前埋單就抵到無人有。😊😊🙏🙏
午餐餐湯  (羅宋湯)
午餐 主菜  (白松露意瓜野菌扁意粉)
午餐包有機咖啡
2018-10-22
午餐餐湯  (羅宋湯)
午餐 主菜  (白松露意瓜野菌扁意粉)
午餐包有機咖啡