2022-11-09 1485 瀏覽
🤍💚🤍味道太淡🍭性價比低早已聽聞中環有一間七彩砵仔糕好岀名,岀名在七彩顏色多選擇😆即然行開中環,當然要去睇睇!店舖環境唔大,以賣食品、乾貨為主,行到入去會見到唔同食品擺咗喺盤上😗好可惜七色砵仔糕得返3隻色🥲不過一場嚟到都要買啦!💚斑蘭砵仔糕💚 $9我知斑蘭係咩味 但依個真係食唔岀斑蘭味🍃口感都係普通砵仔糕彈性又帶點軟糯,紅豆數量唔多🫘只係topping 嗰層有豆豆😗🤍茉莉蘋果花砵仔糕🤍 $99蚊一個嘅砵仔糕,如果好食又冇咩所謂嘅!顏色係白色,就好似白糖砵仔糕嘅色,冇咩特別🫡味道方面,茉莉蘋果花味道好淡好淡…比例有啲似1啖有糖茉莉蘋果花茶:10啖水嘅味道😔冇咩特別,9蚊買一個「茉莉蘋果花砵仔糕」真心唔值😫同食白糖砵仔糕分別唔大…當然口味依啲見仁見智,我覺得淡時有人會覺得just right 😬有興趣買其他色打卡都可以try try嘅🥰📍三陽號食品 - 嘉咸街袁太📍中環永吉街11號永享保險大厦A舖
🤍💚🤍
味道太淡🍭性價比低