食店位置喺一條橫巷,如果唔係喺呢區返工,其實好難會發現呢間小店,雖然地點唔係喺大街,但完全無影響佢既人氣,中午時間就會見到舖外有好多人等緊位,等外賣既人都好多(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)餐牌選擇都唔少,而且星期一至五都有唔同嘅精選菜式。本身我係PHO嘅粉絲,所以我就揀左個越南湯河。\ 🍜越式四牛湯河 ($58) /職員上菜嘅時候會跟埋一兜辣椒🌶️同青檸,可以自行選擇加唔加。碗PHO既份量好大,四牛🐮包括生牛肉、熟牛肉、牛柏葉同牛丸,配料仲有大大舊蘿蔔,熟牛肉似薄切牛腩,肉質軟腍有牛味,其餘三款就一般。至於湯底,可能本身我對越南河粉既要求比較高,我就覺得佢個湯底比較單調,同正宗PHO有出入🙈🙈當日見到對面嘅食客點咗乾炒牛河,好似好吸咁,而且食到一條都無剩,鐘意濃味嘅可以一試~😋環境黎講,座位比較迫,繁忙時間一定要搭檯,可能餐廳比較有歷史,所以衛生程度一般,但食品份量確實係多,價錢平,所以深受上班一族既喜愛。

\ 🍜越式四牛湯河 ($58) /