Brick by Brick 主要供應馬來西亞及多國菜的餐酒館,裝修較為簡約的工業風,店員也相當熱情的介紹店內招牌菜,用餐氣氛相當輕鬆愉快。海鮮喇沙湯麵同出面的喇沙有d不同,調味上應該較為天然,椰香味不重,湯底的甜味主要用果糖新鮮淆製,辣度適中,麵底為摻摻麵口感相當豐富,對我黎講係較為清爽的口味,飲埋湯都唔會口渴。招牌喇沙烤雞用自製喇沙醬醃雞,再入焗爐直接烤熟,雞肉皮薄肉嫩,薯仔、櫛瓜、洋蔥、蘿蔔一齊吸晒醬汁非常入味,絕對無限encore 。玫瑰酒煮卜卜大蜆配蒜蓉包 聽左店員推介後,即刻揀咗玫瑰酒煮卜卜大蜆,蜆好大粒都好新鮮,索曬蜆肉精華將個汁淋係蒜蓉包上都好正啊!,加埋Rosé加持真係清香而停不到口😆飲品話梅桃膠羅漢果茶&檸檬薏米茶呢兩款飲品都係中式低糖涼茶,好適合解膩同埋去濕氣,桃膠羅漢果茶都好滋潤🖤Brick by Brick係一間我會想再回訪嘅試埋其他餐點嘅小餐酒館,因為佢個馬拉嘢真係好正😋食完又唔口渴!

海鮮喇沙湯麵

招牌喇沙烤雞