2010-10-15
今日為同事慶祝生日,大伙兒特意選擇之前未食過的埃及菜。由於埃及菜較冷門,Lunch time只有2-3枱食客。Habibi的Set Lunch($75)係open buffet, 有湯、drink同cold & hot mezzes,主要以蔬菜及豆類為主,最適合我這類素食人士。open buffet- 有很多不同類型的salad及豆泥(<--sauce, 與pita bread同食)-veggi salad很新鮮-veggi soup好足料,不錯main course其他同事再加多了$25點埋main dishes(即open buffet+main course為$100,仲要唔加一),有燒雞、魚、牛、羊 (每款主菜配黃薑飯),同事們都覺得食物味道ok,香料未好重,對未食過中東菜的人,應該感到新鮮,但份量較少。最后,我地齊齊飲咗 hot mint tea。食完香料濃烈的埃及菜,最啱飲杯mint tea,mint的氣味好清香,可以清清口氣。服務質素食物都ok,裝潢不錯,頗有中東氣息,但最重要係habibi的員工有善,有位類似manager的中東男人常為我們斟水、refill p
由於埃及菜較冷門,Lunch time只有2-3枱食客。
open buffet
-veggi salad很新鮮
-veggi soup好足料,不錯
main course
服務質素
食物都ok,裝潢不錯,頗有中東氣息,但最重要係habibi的員工有善,有位類似manager的中東男人常為我們斟水、refill pita bread,更不停講d唔鹹唔淡的廣東話,連個中東廚師都走了出來跟我們打招呼及問吓d食物ok唔ok。
總而言之,這裏的食物ok,服務態度不錯,價錢相宜(以中環計算),所以絕對值得一試。