2021-09-15
平時食西餐放係麵包籃嘅牛角包都係進口貨,感覺平平無奇🧐但依間西餐卻將牛角包打造成佢地嘅招牌菜,整頓飯由前菜到甜品都有驚喜🥳**********<Autumn Set Dinner> $298❃招牌龍蝦湯流心牛角包Set dinner包左前菜、主菜及甜品,比起單點抵食好多🤑一切開牛角包馬上流出龍蝦湯,有啲似平時嘅酥皮湯,酥脆外皮包住暖暖嘅濃湯,做得幾出色🥐❃美國牛腹扒 配香煎鵝肝主菜亦唔失色,牛腹扒肉質軟淋,油脂分布非常平均,唔會見到明顯嘅肥膏,店員無問我地要幾成熟,不過都煎得啱啱好🐮❃白松露雪糕 配焦糖燉蛋一上枱未食已經聞到好濃烈嘅白松露味,第一次食白松露味雪糕,感覺好新奇!焦糖燉蛋口感夠creamy,甜度亦適中🍮**********<西班牙黑毛豬腩&黑毛豬頸 配蘋果南瓜蓉> $178相比起牛腹扒,個人更加鍾意依一道主菜✨ 雖然西班牙黑毛豬腩得三件,但真係超好味,似係西式燒腩仔,香脆外皮配肥瘦肉相間嘅豬腩肉真係無得彈😍**********<白桃芝味特飲> $46上層嘅奶蓋帶輕微芝士味,質地唔太濃稠所以唔會好膩,杯底加左莓果蓉,配有汽桃汁特
<Autumn Set Dinner> $298
❃招牌龍蝦湯流心牛角包
❃美國牛腹扒 配香煎鵝肝
❃白松露雪糕 配焦糖燉蛋
<西班牙黑毛豬腩&黑毛豬頸 配蘋果南瓜蓉> $178
<白桃芝味特飲> $46
上層嘅奶蓋帶輕微芝士味,質地唔太濃稠所以唔會好膩,杯底加左莓果蓉,配有汽桃汁特飲都幾夾!