2024-03-03
新年約同事食飯,同事book左呢間向中環L. Place 新開嘅中菜館,門面非常吸晴,仲要有個打卡位俾人打卡,餐廳內放咗一棵好大好靚嘅花樹,裝修的確係唔錯。Lunch time 時間佢哋set Lunch,有三款一人餐提供,分別係$98,$138和$158。午餐包括有小食,一份主菜和一份主食。我哋一行5人各點了一款一人餐,然後share大家一齊食。💚小食(STARTER 冷盤)🍗紹興酒糟醉雞🫓四喜烤麩每人各有一份(細細份)味道不錯😄💚主菜方面我們分別選了🍖蒜苗回鍋肉🍖咕嚕肉🍖孜然羊肋排🦐三椒茶樹菇蝦球🦀芙荅賽螃蟹5款主菜中我最愛羊肋排,孜然烤羊肋排好好味,好香口,咕嚕肉同蒜苗回鍋肉都唔錯,但係份量少咗d,可能係1人餐關係。其他主菜味道都ok ,中規中矩。💚主食方面🍜四川擔擔麵🍜雞絲拌冷麵🍚櫻花蝦海鮮炒飯 x 2🍜素菜炒拉麵主食我就喜歡佢既四川擔擔麵和雞絲拌冷麵,四川擔擔麵有好濃嘅花生醬味,不太辣,可以話係冇辣度,好味。而雞絲拌冷麵伴有青瓜絲加上香濃花生醬醬汁,又係正😄我覺得佢哋做花生醬醬料方面做得幾好,可能我係花生醬控🤭個set lunch 包左每位茶錢$18一位,如果唔想飲茶可以揀飲
我哋一行5人各點了一款一人餐,然後share大家一齊食。
💚小食(STARTER 冷盤)
🍗紹興酒糟醉雞
🍜四川擔擔麵
🍜雞絲拌冷麵
🍚櫻花蝦海鮮炒飯 x 2
🍜素菜炒拉麵
主食我就喜歡佢既四川擔擔麵和雞絲拌冷麵,
個set lunch 包左每位茶錢$18一位,如果唔想飲茶可以揀飲咖啡或者汽水,都係$18。我哋今次全部揀咗飲茶。
大力推👍🏾
推介指數:7.5/10