2017-12-12
放假同朋友出左中環行下街,行到累累地,我們揾左間小Cafe食下野傾下計。見到Openrice有間係用有好可愛的天氣公仔做主題的Cafe,就決定係呢到作中途休息。餐廳好光猛,坐係到嘆個Tea真係好舒服。餐廳不同角落都放左不同的公仔。餐廳以簡約的設計。同朋友仔叫左一個意粉share。呢份空氣忌廉蛋白黑松露意粉。打到非常輕的蛋白加蛋黃撈埋意粉,口感倍升!另外,意粉內的煙肉除左份量夠多外,仲預先煎香,所以令味道更加香。今次同朋友仔都係飲Earl Grey Latte,茶香奶滑最適合形容呢杯飲品了。另外,我們仲Extra叫左一份松露班尼迪多士,個汁非常好食!!另外多士夠脆身,加埋蛋汁真係好食!最後,我們地以一份彩虹妹妹BB蛋糕作今餐的終結。蛋糕口感軟身唔會乾爭爭,另外味道唔算太甜,加上可愛的外表,呃Like一流!若果大家係中環揾個靚靚地的地方傾下計,同閨蜜影下呃Like的相,推薦大家黎呢位Cafe。
餐廳好光猛,坐係到嘆個Tea真係好舒服。
餐廳不同角落都放左不同的公仔。
餐廳以簡約的設計。