2018-07-23 131 瀏覽
喺中環食lunch坐底都要50蚊。如果想食平啲嘅,就可以買外賣然後攞返公司食。今次試利源東街嘅一間外賣店,之前都未試過,原來呢一條街兩旁都有唔少嘅外賣店。經過見到呢間叫做頹飯嘅店鋪門口,餐牌顯示有四個餐全日供應。四款餐分別係午餐肉餐、豬扒餐、雞腿餐同埋牛肉餐。我揀咗雞腿餐,即係香煎去骨雞腿飯,醬料就揀咗黑椒汁,因為覺得黑椒配雞扒雞腿等係絕配。另外,配嘢飲加兩蚊可以換紅豆冰。雞腿香口,唔算非常油膩,而且都係貪去骨方便。喺餐廳提供幾款肉類入面,我比較喜歡雞肉,因為有豐富嘅蛋白質可以增肌,下次有機會試埋個牛肉飯,因為薄牛肉應該都幾有咬感。個人覺得紅豆冰都唔錯,紅豆真係落足料,而且都只係加兩蚊就可以換到。服務方面,覺得效率ok,等咗唔使幾分鐘就可以拎走。

服務方面,覺得效率ok,等咗唔使幾分鐘就可以拎走。