2022-10-24
有日行過中環見到間好有日本feel非常傳統地道居酒屋😍返到公司同同事講,原來佢咁岩去完,話好值得去食,把心一橫就約左個女仔朋友一齊扮去日本喇🇯🇵去到見到條長樓梯係用原木的顏色做裝潢主調,原來佢地係用老船木為主要結構,成件事真係好地道,比我感覺好似睇日劇個d一轉彎就聽到好熱鬧好開心嘅居酒屋場景😲上左樓梯後成個埸原來好大,仲有幾個小包廂,不過我地去到個陣已經坐滿左人了🥹店員安排左我地坐係一個小角落,臨近Halloween,店內有好多唔同嘅Halloween擺設及貞子🎃店員非常細心,有推介下一啲小食比我地,而且佢知道我地鍾意影相打卡,都有話比我地知邊樣菜式係值得影相,呢一樣野真係好surprise👏🏽🥗Shio角切魚生沙律呢個沙律就係店員同我地講,如果想打卡可以考慮叫呢個🫢我地都好乖咁聽佢推介。估唔到性價比高,魚生同沙律菜都好新鮮,佢地用左佢地特製嘅沙律醬汁,而且大大碟,價錢相宜🫶🏼🍤櫻花蝦炸豆腐店員強力推薦,因為是他們餐廳的特別菜式,整舊豆腐用櫻花蝦包住再炸香,估唔到兩樣加埋一齊會咁夾,豆腐非常嫩滑,唔會一夾就易散,非常香口,值得推介👍🏻🍗自家製免治雞肉棒免治雞肉棒我真係成日食,我知道一個
🥗Shio角切魚生沙律
🍤櫻花蝦炸豆腐
🍗自家製免治雞肉棒
免治雞肉棒我真係成日食,我知道一個人食一串係會非常飽肚,因為肉質好豐富,係佢地餐廳自家製手打雞肉黎,佢地仲用左日本蘭王 蛋,沾上醬汁,非常濃郁,兩人Share一串已經好滿足🫢
🍲雞白湯野菜鍋
今次呢個雞白湯係同事千叮萬足一定要叫嘅,我地就選擇左叫野菜鍋,因為想食多啲菜,估唔到呢個湯真係咁好飲,因為佢地話佢地係用十隻雞嚟煲一鍋湯,所以雞味非常濃郁,飲完一碗已經想飲多碗🥰
🍱三文魚籽蚧肉角切丼
刺身丼非常足料,一點也不馬虎,每一口都會有刺身的,佢地嘅刺身十分新鮮鮮甜,吃埋個飯已經非常飽肚,呢一餐十分滿足🙌🏻