2023-10-13 936 瀏覽
喜歡健康生活的你,一定要留意了!位於中環威靈頓街的「LITE」以健康及可持續發展為概念,更聯同澳洲營養師共同研發創作營養均衡的時令沙律菜式、健康捲餅、咖啡、全天然果汁與果昔,希望推崇由內到外的健康生活!這裏主要做外賣,亦可以買咗之後喺佢哋嘅Lounge Area 品嘗,甚有外國風格,感覺feel free ,幸運既仲會遇上很好玩的小狗,令人開心!🍯買完嘢食之後,店員會送上新西蘭麥蘆卡蜂蜜糖,再告知我LITE 與新西蘭麥蘆卡獨特因子(UMF™M)級數的麥蘆卡蜂蜜最大生產商康維他™成為長期合作伙伴,麥蘆卡蜂蜜具有多種健康功效,現時主要用於LITE的招牌果昔及健康小食一Acai Bowl中,非常健康👍🏻⭐️今日我食咗個一個健康又豐富既午餐,你呢?🫔▪️Smoked Salmon Wrap $ 70健康午餐之選,捲餅煙靭又軟熟,包住滿滿健康食材,包括有小菠菜、煙燻三文魚、水煮蛋、紅洋蔥、芥末乳酪,味道fresh 之餘仲非常飽肚👍🏻🍓▪️Matcha Strawberry Oat Latte $ 58抹茶草莓燕麥拿鐵,就是三重味道,首先是抹茶的甘香,之後就到燕麥奶的奶香和順滑,最後就係清甜的士多啤梨

Acai Bowl中,非常健康👍🏻

⭐️今日我食咗個一個健康又豐富既午餐,你呢?

🫔▪️Smoked Salmon Wrap $ 70

抹茶草莓燕麥拿鐵,就是三重味道,首先是抹茶的甘香,之後就到燕麥奶的奶香和順滑,最後就係清甜的士多啤梨醬,攪勻一齊飲,味道非常順口,又唔太甜,推薦👍🏻

🥕▪️Ginger and Carrot Soup $ 40
每日的湯都有機會唔同,今日係甘荀薑湯,兩種都係我喜歡的食材,打成香濃幼滑的濃湯,再加上南瓜籽和烘麥包脆粒,增添口感!

• Smoked Salmon Wrap
  • Matcha Strawberry Oat Latte