2018-07-27 71 瀏覽
中環蘭桂坊出名多好嘢食, 近期仲新開咗間專食Burger嘅小店 - Burger Bar.牛肉漢堡當然係呢度嘅主打啦!牛扒分別有和牛同安格斯牛扒兩款, 唔食牛嘅朋友仲可以揀魚, 雞或者素食burger.我就揀咗田園蘑菇扒漢堡。園蘑菇扒漢堡 $120(安格斯牛肉、車打芝士、大燒烤啡菇、生菜、番茄、烤洋蔥、招牌特製醬、麵包)呢個漢堡份量之大, 實在誇張, 單手係絕對拎唔晒。特厚漢堡麵包塗上牛油烤成脆皮, 麵包中心出奇地柔軟, 口感極佳。大啡菇同漢堡扒幾乎係一比一咁大, 漢堡扒肥瘦比例適中, 鬆軟得嚟唔易散, 食落相當juicy, 香濃肉汁同啡菇鮮味同時喺口中爆發, 滋味無比。嚟到蘭桂坊唔蒲都要飲返杯. . . . . . . .蘋果汁啦! 唔講仲以為嚟咗杯 whisky 添。

我就揀咗田園蘑菇扒漢堡

園蘑菇扒漢堡 $120