2019-01-23 747 瀏覽
難得放假無野做,梗係要慢慢嘆下啦!今次就同埋一班朋友去左食自助午餐,由於有個朋友係好中意泰國野,所以今次就試下呢間了。門口睇得出好有日本感覺,而且都有貼好多名人、報章嘅介紹,仲有好多係日本食材,感覺都好靚。入內嘅環境都好日式風架,有一個大嘅酒架,熟食、刺身、麵食嘅分類都好清晰。有一個位置是沙律吧,選擇都比想像多、而且都好新鮮。三文魚係厚切嘅,而且仲有三文魚腩添,又厚肉又新鮮。另外亦都有青口、凍蝦,同樣出色,蝦非常大隻,而且肉質爽口,青口唔會好重海水味,而且都好大隻嘅。話明係日泰自助餐,點會無泰式嘅蝦餅、春卷、蝦片。而且真係正宗嫁,唔會炸到淋曬,又唔會好難食。當然仲有燒豬頸肉、煎魚。通常呢兩樣都好易出事,好多時都會好乾好硬,不過呢度就唔會嘅。意想不到係中式包點,仲要係蒸籠蒸住嘅,真係好有誠意呀!仲有泰式嘅金邊粉,可以俾客人選擇唔同配料,仲有兩款湯底揀添。

有一個位置是沙律吧,選擇都比想像多、而且都好新鮮。

三文魚係厚切嘅,而且仲有三文魚腩添,又厚肉又新鮮。

意想不到係中式包點,仲要係蒸籠蒸住嘅,真係好有誠意呀!