以後都唔會再幫襯。非常差!!!
原本諗住假期懶豬豬,又唔想老婆晨咁早起身整早餐,所以就選擇同老婆落街吃,行過一間都開左一段時間而又從未試過的cafe,見個門面裝修唔錯,部咖啡機都算係唔錯,而且個全日早餐個價錢又平,諗住應該冇死錯人,咁就滿懷希望入左去,點知,中晒伏,首先點餐時,女店員服務態度好差,(黑口黑面咁)講野粗聲粗氣,連一聲唔該等等都唔識講(當時佢喺度冷係專業咁沖緊咖啡),佢用一種唔耐煩既聲調同我講等等,我幫襯其他cafe咁耐從未見識過,我點左兩個全日餐加兩杯coffee 約$180,先講吓個餐先,菜非常之多,香賜三條(手指尾size),炒蛋,再加一個飽,thats all, 如果食物是好吃的,就算佢收我酒店價錢,我都覺得值,可惜,一個字,差,面飽只係一般餅店質數,極其量堆菜算比較新鮮,腸仔只係一般雞尾腸果類,炒蛋方面老麥果個都比佢好,起碼有蛋味,個炒蛋食落去淡而無味,一D蛋味都冇,如果我唔係開住眼望住,我真係會唔知道我食緊炒蛋,呢碟野都算,我本身係咖啡控,所以覺得早餐既靈魂,一定係咖啡,其他野好唔好食,唔係咁在意,我點左Americano , 而太太就點左玫瑰岩鹽咖啡,兩杯啡既共通點,一個字 ”淡“,感覺似係二次返沖果隻味度,咖啡應有既香味欠奉,最平實基本既美式咖啡,入口連應有既苦甘口感都冇,杯岩鹽咖啡一樣,因礦物而產生,入口應有既豐富口感及尾韻既甘甜,完全失晒蹤,衰D講句,連茶記杯啡都好飲過佢地果D,真係好後悔帶左老婆入去陪我一齊難受
,我老婆對食既要求係好高的。
2022-12-27
$100 (早餐)