2019-01-28
餐廳門口裝修已經覺得幾得意,幾靚。當然要影返啲相又用咗app book位,星期六都有半價,超級抵其實之前睇過呢間餐廳,覺得好有懷舊風味,幾得意,想黎影下相同食下嘢。今日同媽咪一齊嚟,我哋被安排坐張二人枱,環境都坐得幾舒服,而且呢度啲員工非常有禮貌,服務周到真係有驚喜叫咗蟹粉小籠包,一客有四隻, 都幾多蟹粉喺個小籠包上面,份量都算多小籠包咬落去充滿湯汁,而且個皮都算幾薄,真係估唔到呢度啲嘢食都幾好食見到有士多啤梨骨,叫黎試下,一碟有成十件都幾多下,擺盤擺得非常靚,搭得好靚,仲有啲士多啤梨喺上面,碟底仲有啲士多啤梨醬點綴呢個士多啤梨骨好夠鑊氣,睇得出廚師功架咬落去士多啤梨骨呢好好食,呢個真係令我讚嘆另外叫咗小食燒雞泡魚乾,一份有兩塊,份量都真係多,而且燒到剛剛好,有沙律醬點,呢個好味可能本身我都幾鍾意食雞泡魚乾另外叫咗軟殼蟹意粉,軟殼蟹炸得好香脆幾好味,蕃茄意粉味道都ok,不過我就麻麻地呢個意粉嘅質地本身仲以為呢一間餐廳係for打卡影相,點知食物都真係唔錯,值得再嚟而且用app book有半價真係好抵食
蟹粉小籠包
士多啤梨骨