2015-10-29
任砌韓燒呢個term應該好幾年冇出現係生活入面。直到呢日中同group話食飯。竟然有人提議要食那些年壯陽丸既韓燒而冇人反對。最尾就黎左呢樹食。望住隔黎枱果四個中學生。為講粗口而講粗口。冇邏輯但係有共鳴既對話。真係幾有當年影子。其實就係傳統既任砌韓燒。友人二話不說就拎左當年要搶先有既三文魚刺身。而家真係食到唔食。以韓燒放題既質素黎講算唔錯。隔離枱係幾分鐘就一碟。果然年輕。每人送一隻既燒扇貝。唔乾得黎又幾甜。加埋蒜蓉釣味。唔錯燒烤材料方面。已醃同未醃既都有。個人就偏好未醃料。牛舌薄切同多春魚真係多多都唔夠食。有趣既係有煎釀三寶比你燒。都幾考火候控制。其實我地呢枱年近三十既。真係拉高左成個場既平均年齡。呢個價位有咁既質素。難怪同傷心酸辣粉一樣咁多人等。
每人送一隻既燒扇貝。唔乾得黎又幾甜。加埋蒜蓉釣味。唔錯