2019-04-22
今日行過黃大仙中心見到譚仔勁多人排隊( 譚仔排隊係經常性)於是乎就行咗過隔嚟試下呢間嘢, 係之前丼丼屋個位, 望落去dinner set都係六十零蚊, 於是乎走咗入去試, 唔入由自可一入中雷中到暈, 要雞味冇雞味, 要鹹味冇鹹味, 食完仲後悔, 點解唔排隔離譚仔😭😭😭我哋叫咗兩個set dinner + 一杯嘢飲 +一個小食買單187蚊(❌加1)一個係鹵水豬髀飯, 已經叫咗一個飯,所以+咗5蚊轉咗 手切麵其實佢一擺上枱我已經覺得似有間台灣個間 coffee shop, 不過得個賣相,食落完全一塌糊塗, 首先講咗個手切湯麵先,無咩特色, 好明顯係雞味師傅湯底, 嗰個豬髀膩和漏, 每一塊都好似比一層油包裹住塊肉甘,仲要無味, 唔鹹唔甜唔酸唔辣, 師父你唔係打算購下面啲鹹酸菜出未啊❓❓另一個係秘製無骨海南雞飯(油飯)呢個海南雞飯落咗單就九秒九即刻送上黎, 仲快過杯嘢飲, 望落去都ok嘅, 不過明顯就見到油飯嘅色唔係咁均勻, 同埋個沙律嘅汁好小, 望完外表示試下味道, 首先d海南雞不但冇鹹香味,又完全冇雞味,仲 有少少梅( 老實講仲差過翠x), 啲雞件冇味, 咁就諗住點下嗰三個醬, 我三個醬分
另一個係秘製無骨海南雞飯(油飯)
呢個海南雞飯落咗單就九秒九即刻送上黎, 仲快過杯嘢飲, 望落去都ok嘅, 不過明顯就見到油飯嘅色唔係咁均勻, 同埋個沙律嘅汁好小, 望完外表示試下味道, 首先d海南雞不但冇鹹香味,又完全冇雞味,仲 有少少梅( 老實講仲差過翠x), 啲雞件冇味, 咁就諗住點下嗰三個醬, 我三個醬分別係蔥油酸辣同埋甜豉油, 唔知點完個三個醬同冇點係冇分別嘅, 只係舊雞油咗,辣咗同埋甜咗, 完全冇突顯到啲雞嘅味道, 個油飯一嚿鹹一嚿唔鹹, 鹹嗰嚿咸到xx甘, 唔鹹完全食白飯,好明顯就係打飯打唔勻, 講埋啲配菜, 我食開咁多間海南雞飯嘅配菜都係鹹酸嘢, 呢間夠曬創意穩d蒜蓉嚟撈啲配菜, 食完個口臭到🙊🙊, 沙律就夠曬創意求其擺d抽子醬上去, 不過佢又撈唔哂成個沙律喎, 我想問下佢出品貨究竟有冇試過味道先擺上菜單度, 先生你間嘢係專門食雞㗎😡 不過唯一可以讚你嘅係隻雞真係冇骨囉😂
呢個小食係成都香辣雞腎,佢又畀鹹菜落去撈, 不過啲雞腎係完全唔入味, 但係啲鹹菜鹹到暈😅 食到呢一刻我真係好懷疑呢間嘢個師傅個味蕾係咪失調
至於杯嘢飲唔係幾有創意,可能係食餐飯最好 嘅嘢食