2020-12-26 652 瀏覽
約咗人響附近, 又未夠鐘, 諗住搵間嘢坐低飲杯嘢嚟等。 其實因為武漢肺炎,周圍d食市都冇乜人, 咁我又見唔係好肚餓, 就入starbucks食少少嘢, 諗住自己嚟個christmas tea, 點知堅瀨晒嘢。。。。。。。 我叫咗杯朱古力, 係佢嘅signature chocolate, 個staff仲好似好細心咁問我要唔要cream, 我話要, 點知坐低一打開, d cream少到冇咁滯囉。。。。 杯嘢都成40 蚊,仲要係得個甜字, 仲叫自己做signature, 佢醜唔醜架?!我仲叫咗個earl grey chiffon蛋糕, 諗住見佢幾靚, 嘩!!!! 點知真係伏到不得了!!! 個cake好似唔知放咗幾耐咁, 我expect嘅chiffon cake係鬆軟嘅,濕潤嘅, 佢個cake都痴線架, 硬架!!! 仲衰過響便利店買幾蚊舊嘅雪芳雪糕, 佢呢個係賣成36 蚊架!!! 原來真係得個樣, 佢件cake又唔係大, 但係外面就好似放咗好耐乾晒水咁, 又硬又鞋, 入面真係叫軟少少嘅, 都唔知有冇1cm蛋糕。。。。 真係食到媽媽聲!!!都唔知係咪佢而家冇乜生意,d cake賣唔晒就

都唔知係咪佢而家冇乜生意,d cake賣唔晒就賣隔夜嘢, 真係堅乾, 又乾又硬, 好難食, 仲衰過杯朱古力
呢d鋪都真係唔好再幫襯!!!
超硬earl grey說謊蛋糕
2020-12-24