2021-05-25
今晚試地中海菜,感覺同西餐有點不同,好多海鮮菜式同埋惹味醬汁風味,個人感覺好似喺海中間食左餐晚餐咁,好Chill餐廳環境都好有 Feel,中等價錢但好似去左Soho區咁,好Relax~講番野食~~頭盤叫咗海鮮拼盤串燒 ($188)串燒有三層,包括吞拿魚、三文魚、大蝦,餐牌寫用咗特製水牛城辣椒醬,所以有少少辣~好惹味,咁樣360度吊住燒串燒,,感覺均勻啲,所以魚肉中間好嫰!底有4塊烤皮塔餅,有D似中東包咁,煙煙韌韌,點埋個醬汁好味!另外叫咗個餐前小食~青檸汁醃三文魚 ($68)呢個雖然份量唔多,但酸酸味味咁,真係好開胃, 個青檸汁亦唔會太酸~Nice主菜叫咗一個叫 BSP嘅Pizza ($148)芝士味濃,感覺用上唔同嘅芝士,雖然佢餐牌只寫用咗Mozzarella,可以拉晒絲咁好正辣香腸好特別,唔似平時出面pizza用嗰隻,唔知係咪就係地中海風味呢,個人覺得有好特別嘅味道,有D似食咗Parma ham嘅滿足果隻,即係咸咸地又煙煙韌韌又有香腸果隻香味,再配上蘑菇成件事又會無咁漏~正最後點咗墨魚汁意粉 ($148)食到有香濃忌廉味,嗰隻Creamy令個意粉提昇咗好多,好香又易入口,另外墨魚一
講番野食~~
頭盤叫咗海鮮拼盤串燒 ($188)
另外叫咗個餐前小食~青檸汁醃三文魚 ($68)
主菜叫咗一個叫 BSP嘅Pizza ($148)
最後點咗墨魚汁意粉 ($148)
食到有香濃忌廉味,嗰隻Creamy令個意粉提昇咗好多,好香又易入口,另外墨魚一D都唔韌
又一餐好滿足,服務又好,捧住肚咁離開~
餐牌: