2021-03-28 360 瀏覽
見到咁多好評,都滿懷希望去試佢嘅 lunch。一入到去,已經覺得有d唔對路,竟然得三枱客。有客人入去通常師傅都會打下招呼,但兩個師傅完全好似嬲左全世界咁,同客人完全冇眼神交流,好似未訓醒咁,亦都唔似壽司師傅。我同朋友坐 bar 枱,點左壽司十二貫,正常一定會問個客人有咩唔食,但師傅同侍應都冇問。之後我同侍應講我唔食wasabi, 佢就即刻同師傅講,但師傅完全冇望我,所以佢最終係誤會左以為係我朋友唔食 wasabi ,完全唔知想點。未試過二十分鐘食曬十二件壽司,個師傅超趕,我地放一件落口,佢又比一件我地,完全唔係人地坐係sushi bar 慢慢食個種。而且d魚係鯹架,個海膽同超市買個d壽司冇分別。整出黎嘅壽司簡直唔似專業師傅整嘅。而且個bar 枱旁放左一大盆疑似魚內臟同骨嘅野,我地一邊食一邊望住盆野,真係有d嘔心。未試過坐 sushi bar 食曬沙律、前菜、蒸蛋、十二貫壽司、湯、甜品,前後都冇食左一個小時。唔明點解會有咁多好評,點解出入咁大!未試過食壽司有咁差嘅體驗。