2022-12-03
🔅叄不館🔅天后🔅打邊爐🔅同朋友圍喂喂一齊打邊爐放鬆下,覺得要揀個好地方打下邊爐吹下水!呢間餐廳都幾難book,今次book到就好開心!準時去到見到餐廳留左間房俾我地,但要最低消費$3500,果陣知道朋友round2先黎,所以就問可唔可以免低消,佢話okay,但係又話$3500好易洗😳講番食物,佢有多款湯底揀~我地最後揀左「媽!好辣啊!麻辣湯」,同埋「今晚卜卜蜆湯」!個麻辣好正,唔會話咸辣,反而有啲甜同香口,唔會太重味而蓋過食物味道~ 卜卜蜆都唔錯,但蜆仔細隻左少少我地都有六、七人,所以都叫左好多唔同款啲野:醉雞件半隻白鱔片Q彈鮮墨魚丸西班牙黑毛豬手打五寶丸頂級安格斯牛頸脊炸響鈴冰豆腐秋葵肚餓嘅時候,仲叫咗椒鹽九肚魚~脆炸好好食!整體來講,覺得食物質素中上,但係價錢偏貴,而且份量偏小,尤其是佢成日話叫我哋叫多啲,有少少壓力所以雖然係黃店,食物質素都OK,普遍來講我都推介,但係如果成日食就唔會了叁不館網上訂座即賺Rice Dollars 網址: https://s.openrice.com/QrbS0HbCB00~uZ5MGAA地址: 天后電氣道68號金輪天地7樓電話: 93649678=
我地都有六、七人,所以都叫左好多唔同款啲野:
醉雞件半隻
頂級安格斯牛頸脊
炸響鈴
冰豆腐
秋葵
肚餓嘅時候,仲叫咗椒鹽九肚魚~脆炸好好食!
叁不館
網上訂座即賺Rice Dollars
地址: 天后電氣道68號金輪天地7樓
電話: 93649678
=====================
#黃色經濟圈 #天后美食 #天后黃店 #打邊爐 #打邊爐黃店 #火鍋 #手切肥牛 #牛頸脊 #墨魚丸 #椒鹽九肚魚 #麻辣 #多人聚會 #hkig #hkfoodie #hkgirl #hkfood #hotpot #hkhotpot