2016-06-23 235 瀏覽
10年都無入元朗一次,緊係要search下有咩好食!搵左好幾間食店要大吃一番,三多炸脾係第一站!當日烈日當空,三十幾度,地鐵站行到過去已經大汗疊細汗,遠處見到店內人山人海,我同友人目標清晰,叫左一隻雞脾食!索價28蚊,都唔平架!可惜,實在太多人,仲要好多張單唔止買一隻,一等就等左30分鐘,店內只得坐位,冷氣亦不足,熱到暈暈地@@終於等到😭😭😭熱辣辣香噴噴既炸脾出爐!店員隨脾附上膠手套,頗貼心!咬第一啖,有說不出的感動!雞脾肉多汁嫩滑,外皮有蒜香,好夠味,亦好入味!好好味!不過等咁耐,而且要喺極熱既環境下食,抵唔抵就見人見智喇!可惜三多暫時只在大埔同元朗有分店,對九龍人黎講交通十分不便,希望市區快d開番間!下次食會留肚試埋炒腸粉

外賣自取