2019-10-07 141 瀏覽
好耐冇同太太去二人世界,適逢朋友介紹尖沙咀有間好野食,所以特突訂左枱,帶太太去enjoy下😄到達餐廳的門口,我地已被一條長長的樓梯吸引住。甫至入內,場內的佈置裝修,更顯格調。到了點菜,我們點了磨菇湯,Crab Cake,肉眼扒,心太軟,Apple crumble先講餐前麵包,好好食,香鬆脆軟,熱度岩岩好,餐前包配湯,簡直一流😍。磨菇湯,如所料,好香的菇味,濃得黎唔會太嗆,可以一試。Crab cake,真係無得彈,切開,全部都係蟹肉,必食😘到肉眼扒,太太叫了七成熟,效果出黎,眼身保持腍及濕潤,佢有燒汁,海鹽,芥末三種調味,整個presentation好靚,不錯👍到兩個甜品,心太軟,沒有令人失望,濃郁的朱古力,熔岩既流心,更讚的是Apple crumble,外型賣相成個青蘋果,外軟的啫喱,包住脆脆既白朱古力,再包住apple蓉,一絕,有驚喜😘
磨菇湯,如所料,好香的菇味,濃得黎唔會太嗆,可以一試。
Crab cake,真係無得彈,切開,全部都係蟹肉,必食😘

2019-10-03