由幾年前開始,呢間麗江已經喺我心目中奠定世一米線呢個地位😆不過的確要搵機會入天水圍先可以食到~無論係咩時間,呢度都係超級多人等位,加上新北江呢個舊式商場通道狹窄,如果唔係真係咁好食我都唔會等位🙈星期日嘅中午時間,大約等咗半個鐘先有得坐門口位😥我叫咗豬耳蘿蔔金菇麻辣米線 ($51),首先最吸引我嘅梗係個湯底啦,我好鍾意佢麻而不鹹嘅感覺,食到好過癮但亦唔覺得好重口味~雖然上面都有薄薄一層油,但食落口都唔算好油膩~配料方面,蘿蔔真係冇得輸,次次食佢嘅蘿蔔都係冇渣又甜😋食完之後成個人暖笠笠,有一種好滿足嘅感覺,相信鍾意食米線嘅大家都會明白😌不得不承認,呢度嘅環境同埋服務都欠奉,坐門口位係會不斷俾人撞背脊,所以有時真係對佢又愛又恨,但又久不久都會掛住佢😌

豬耳蘿蔔金菇麻辣米線

2022-12-11