2021-10-14
我正式宣布:佢呢個焙茶卷蛋係世界第一☝🏻.👅 Hojicha Roll Cake呢個焙茶蛋卷真心好好食呀🤭🤭🤭😍😍😍係好滾動呀😂因為佢勁濃焙茶味,齋食 海綿蛋糕係已經好香好濃嘅焙茶味,之後入面啲忌廉又有淡淡焙茶味之餘仲一啲都唔膩,加埋面頭個啲濃到核爆嘅漿,真心世一🤭.👅 Apple Cinnamon Croffle 其實croffle就係將牛角包用格仔餅機壓熱,做到外脆內軟又甜甜地嘅效果😛非常欣賞佢個蘋果煮得好香肉桂味,加埋啲cream一齊食,一啲都唔膩😍.👅 Burrata and Maple Syrup croffle 呢個Croffle 未加楓糖漿前,淨食佢個芝士你會覺得無乜味咁,但加左個楓糖漿係面,係馬上唔同左味道🤤🤤食到陣陣芝士奶味之餘,用楓糖醬調起個甜味,成個味道好新奇,甜甜咸咸咁,好特別呀😚.👅 Scone Set佢個scone比我想像中無咁厚實,牛油味都唔會好搶,係淡淡嘅scone口感,加埋佢劈忌廉同桂花果醬,食落又另一個味😍本身淡淡地嘅scone加左桂花嘅甜,成件事都清新,一啲都唔死實,好正呀🤪
👅 Hojicha Roll Cake
👅 Apple Cinnamon Croffle