2022-12-04
2022-12-03同女朋友去咗灣仔行街🚶🏼♀️經過間叫泰國簡單廚房入去醫肚🇹🇭餐廳係正宗泰廚主理嘅小店😊主打食傳統泰菜😍餐廳唔算太大,但係好舒適🥳星期六下午茶時段,都有好幾台客😊店員安排我哋坐四人枱4️⃣我哋點了,香葉辣肉碎煎蛋飯,65蚊碟,份量幾多,肉碎炒得夠香,肉碎都炒得幾香辣,加上香葉嘅香味,唔少得嘅燶邊蛋,蛋黃戳穿後拌飯食,真係午餐唔錯嘅選擇😍🌶冬蔭功湯燒豬頸肉金邊粉,60蚊碗,冬蔭湯底酸酸辣辣味道啱啱好,燒豬頸肉燒得脆口軟滑,非常惹味,金邊粉都煮得好爽滑,啱哂鐘意食酸辣都朋友們😍🇹🇭串燒拼盤餐,80蚊份,包括有燒豬肉,燒牛肉,燒雞肉各一串,同有兩件蝦餅,串燒各有特色,沙嗲醬花生味濃,三種串燒,帶有炭燒嘅香味,雞串燒非常嫰滑,燒牛肉軟嫩嘅口感,燒豬肉惹味焦香,蝦餅外脆內軟,配上甜酸辣醬好開胃,幾款串燒都整得幾好食😍👍🏻泰式檸檬茶,5蚊杯(跟餐價),茶味真係好好飲,店員話係用咗泰國嘅茶葉,經過特別處理沖泡而成,必飲推介😍🍋整體環境燈光都好柔和,又坐得好舒服😍服務非常好,小店嘅店員好親切,會同客人交流👍🏻食物味道幾好,份量又足,價錢合理,值得幫襯嘅小店 @thesatayclub85
同女朋友去咗灣仔行街🚶🏼♀️
經過間叫泰國簡單廚房入去醫肚🇹🇭
餐廳係正宗泰廚主理嘅小店😊
主打食傳統泰菜😍
餐廳唔算太大,但係好舒適🥳
星期六下午茶時段,都有好幾台客😊
店員安排我哋坐四人枱4️⃣
整體環境燈光都好柔和,又坐得好舒服😍
服務非常好,小店嘅店員好親切,會同客人交流👍🏻
食物味道幾好,份量又足,價錢合理,值得幫襯嘅小店 @thesatayclub852 下次再飲泰式檸檬茶,再回味下😍🥳🍋
#泰國簡單廚房
#香葉辣肉碎煎蛋飯