2008-06-03
噚晚一行三人喺銅鑼灣唔知搵咩食,因為其它食店食得太多有啲悶,就咁去咗時代食通天金滿庭試試菜啦!點咗燻蛋、紅油炒手、擔擔麵、榨菜肉末跟义子燒餅、小籠包及五味拼盆(素鵝、海浙、白肉、怪味雞、鎮江肴肉)。燻蛋:好好味!紅油炒手:唔係我飛弗所以覺得一般,其他人就話好食。擔擔麵:OK!起碼啲麵算爽口。榨菜肉末跟义子燒餅:網友推介必食,幾好!小籠包:比想像中差少少,不過啲皮都算係好薄,湯汁算多,都合格!五味拼盆:素鵝、海浙、白肉、怪味雞、鎮江肴肉,樣樣都幾好食,算係抵食夾大件之選,人多最好叫呢個,因為十幾廿樣冷盤揀五款算係有選擇。招呼唔差,啲伙記反應幾快,最多等一陣就返轉頭應你。千祈唔好怕搭枱,因為張枱都幾大張,張枱坐滿之後都唔覺得迫。最後都食埋甜品高力豆沙、杏仁豆腐、薑汁湯圓(花生)都值得食,埋單每人都唔洗200蚊,算抵食。
燻蛋:好好味!
紅油炒手:唔係我飛弗所以覺得一般,其他人就話好食。
擔擔麵:OK!起碼啲麵算爽口。
榨菜肉末跟义子燒餅:網友推介必食,幾好!