2018-04-06 63 瀏覽
放工相約左同事去坑口行行,大家刀系一個韓國控,就揀左韓國菜既餐廳。見到nene出左新menus,就決定入去試試喇!酸蘿蔔和粟米粒作小食。無骨炸雞:總共有四件炸雞,外皮十分香脆。相比街外所食到的,依度既炸雞一啲刀吾油膩!食落外脆卜卜,入面雞肉十分juicy。雞肉肉質為嫩滑的,配合沙律醬食,味道配合!參雞湯:份量刀吾少,上枱時可見湯保持住好滾有汽泡的。當中既雞帶有糯米,真的像韓國一樣呢!參味淡淡的所以吾覺有苦味,好岩香港人既口味。雞肉好林,連同湯一齊飲,味道更為可口!芝士鐵板雞:個人覺得芝士鐵板雞既辣度足夠,中間有大量白色既芝士。雞肉無骨,食客可以大大啖食,肉質同樣地嫩滑。個人覺得味道有點兒辣,始終是韓國菜啊!另外,會有白飯跟。將汁同飯一起食用,味道十分惹味啊!仲有泡菜送添!Snark attack season 2 : 飲品好大杯,味道十分甜,可以為我解解辣啊!

見到nene出左新menus,就決定入去試試喇!

酸蘿蔔和粟米粒作小食。