2018-12-14 519 瀏覽
今日約左個中學同學出黎食飯,大家都太忙呢!😫 約左好耐先約到😅今晚間餐廳係朋友介紹既,係木馬主題既餐廳,仲要臨近聖誕,餐廳已經佈置左唔少聖誕裝飾,我自己就覺得木馬加聖match, 令到氣氛更濃厚! 入到去餐廳唔算大,安排左我地坐近門口位置既二人檯,有少少逼,但都ok。我地睇左一輪menu, 決定唔叫set dinner, 散叫,叫多唔同既野食!最後我地叫左凱薩沙律,辣辣雞翼,黑松露薯條,同埋海鮮意粉。我朋友叫左一壺玫瑰花茶,我就叫左杯軟綿綿朱古力~ 叫左都唔知有冇10分鐘,沙律同意粉就到左,上菜速度非常之快。沙律既菜好爽脆,不錯既! 海鮮意粉有驚喜!起初見佢係白汁,都怕會好膩,但呢度既白汁食完冇好膩既感覺,濃度剛好!而且意粉係我最鐘意既口感,唔會勁淋! 食到咁上下,花茶同朱古力都黎左,由於我地二人檯,放左意粉同沙律都差唔多冇哂位,侍應都好細心咁幫我地暫時拎開樽水,等我地鬆動d! 抵讚! 花茶我冇試,但我杯朱古力唔錯!唔太甜,又有可可味,近年我飲既朱古力5大之一,真係好驚個d死甜!無幾耐,雞翼同薯條都黎到! 雞翼唔太辣,唔係好食得辣既可以試下,入面既雞肉都好滑,冇雪味!最緊要係夠熱! 好
今日約左個中學同學出黎食飯,大家都太忙呢!😫
約左好耐先約到😅今晚間餐廳係朋友介紹既,

最後我地叫左凱薩沙律,辣辣雞翼,黑松露薯條,同埋海鮮意粉。

沙律既菜好爽脆,不錯既!

海鮮意粉有驚喜!起初見佢係白汁,都怕會好膩,

無幾耐,雞翼同薯條都黎到! 雞翼唔太辣,唔係好食得辣既可以試下,入面既雞肉都好滑,冇雪味!最緊要係夠熱! 好多時係出面都係食到d野係唔熱! 完全影響哂d食物!

黑松露薯條,重點係個黑松露醬,出面好多為左突顯黑松露味有時都會重手左,其實黑松露係剛剛好就可以,呢度既黑松露醬就做到啦! 搞到我都不自禁地係咁食薯條! 🙈

食到咁上下,我地叫左個朱古力心太軟share....
我....我....我真係想個心太軟再大d! 因為太好食啦,朱古力味濃,又唔太甜!食完唔會渴喉~~~~ 心心眼

總括黎講,呢度係值得再黎! 食物好味,服務又細心,因為我地叫到冇位放支水🙈🙈🙈,
侍應都不時自動為我地添水,唔使叫破喉嚨都冇人理! 推介~~~!👍🏻👍🏻👍🏻