2018-01-21 430 瀏覽
星期六去左中環睇展覽,雖然展覽好精彩,不過最後都比預期中爭小小野,有D失望之後同朋友約左係上環交收,順便食埋野我地黎左五斗米,因為依度近地鐵站,方便大家約會依一間係一間台灣餐廳,食物選擇唔多,但都係一D傳統台灣食物,應該幾岩愛台灣既朋友不過有滷水系列,應該會幾好食店員係台灣人,對於普通話麻麻既我地,有小小挑戰,不過可以劃紙選擇,方便得黎又肯定唔會落錯單,幾細心滷水蛋肉燥麵,用外賣碗裝起來,看起來份量不多,其實實際份量跟堂食的大碗一樣,絕對係一人份量滷水強汁香之餘,亦都好入味,唔係得個樣嫁肉燥肉味亦都好香濃.配上煙韌麵條入口幾好食食埋蔬菜就完美啦朋友就食左牛肉麵,牛肉滑溜無根,幾好咬口,份量亦都幾多,唔會好似其他牛肉麵店得小小麵條同我食既一樣,都係好煙韌最後買左個甜品返屋企,依個九份芋丸配黑糖茶,味道甜甜地,幾好食特別鍾意入面既南瓜丸,配左個黑糖茶仲好食,咬落去好彈牙,味道唔錯

之後同朋友約左係上環交收,順便食埋野

我地黎左五斗米,因為依度近地鐵站,方便大家約會

不過有滷水系列,應該會幾好食

滷水強汁香之餘,亦都好入味,唔係得個樣嫁

肉燥肉味亦都好香濃.配上煙韌麵條入口幾好食

食埋蔬菜就完美啦

麵條同我食既一樣,都係好煙韌