2011-07-10
有日同事話呢間新開既restaurant得, 今日就一行4人來到呢度試菜~!因為有訂位所以唔需要等~坐低發現環境不錯~ 裝修十分雅致. 而每張檯既距離唔會太近, 部分檯更有疏化位~午餐既choice都算係咁, 有$98 or $128 既set lunch, 而每個價錢有4-5款可以揀. 今日我揀左lamb chop ($128)先來既係湯, 呢度既salad係以salad bar 形式, 大家可以隨意o係salad bar 拿自己所需既份量.值得一提既係呢度既麵包. (今次冇同d包影相~sorry!) d包個個都好夠熱同軟綿綿的~ 每人既份量有2個, 唔夠仲可以refill~!羊扒同我想像中唔一樣, 呢個羊被切到條狀. 有好多香草o係面, 配以粟米薯蓉, 賣相還不俗~!食落味道亦唔差, 羊條好香, 而且都算"淋", 粟米薯蓉感覺清新. 冇一般薯蓉個種好快就飽既感覺~! 整體來說, 呢間餐廳的確不錯~會有下次再來~
今日我揀左lamb chop ($128)