2013-04-15 12 瀏覽
真係極難得一次入元朗呀!!跟一個當地居民去食好野一行五人食泰國野!!一早我地就BOOK 定位..行到去完全唔需要等...勁好喎!!行到去大會堂未見到餐廳已經聞到食物既香味!!行到門口有一張小BAR枱有一位有型既男士, 信相係MINT THAI HOUSE既老闆, 有一隻酒杯有一支紅酒相信佢係自JUMP 自飲..真係有格調!!望一望個MENU價錢不貴我地就叫左三個前菜,一個飯,一個湯,一個菜同一個推介小菜...非常豐富呀!!野食未到餐廳姐姐已經拎定不同既醬汁..又好細心咁介紹!!果位姐姐笑容親切態度熱誠..真係好有家燕媽媽既感覺甜柚蝦沙律係由一大堆芽菜羅白絲同柚子包圍蝦堆成一座沙律山...非常咁美觀!!沙律加入左一個酸汁..令人食慾大增...但係就好似酸左少少!!個柚子就真係幾甜!!E個泰式生蝦係見其他食客叫我地先知有嫁,係MENU係完全搵唔到!!生蝦係用虎蝦新鮮爽口一碟八隻差不多要廿蚊一隻,不過食到好野冇計LA~~紙米卷外層好似一片硬D厚D既腸粉咁包住生菜同三文魚少許既沙律醬...感覺有點日式!!平日既都只係包碎肉或蝦....包三文魚又幾特別美味!!肉碎豆腐湯係有2個SIZE 揀S/L

行到去大會堂未見到餐廳已經聞到食物既香味!!

平日既都只係包碎肉或蝦....包三文魚又幾特別美味!!
肉碎豆腐湯係有2個SIZE 揀S/L
我地叫左個S 由親切既姐姐幫我地分,一人可以分到一碗...份量岩岩好!!
湯有玉子豆腐同瘦肉碎仲有D 雜菇..仲有一個我不多喜歡既菜!!
個湯清清地都幾好又健康!!唔會湯完之後食乜都冇味!!係一個幾好清清口腔味道既湯!
PINEAPPLE FRIED RICE信相冇人會未食過。。。。
而E個個炒飯有D特別唔係好見到有EGG個飯係比較深色。。感覺好似生炒糯米飯咁!!
粒粒飯炒得乾身每粒飯都分開咁乾身香!!
泰式炒茄子其實都同一中式不太大分別。。好好味但係就油落手重左D食落好油好油!
豬脾仔一碟只有4件。。我地五個人5夠分AR。。除返開一件要廿幾蚊都幾貴!!又係好味就冇得計LA~
熱騰騰既豬脾仔上有一個可口既BBQ汁,豬脾仔肉好嫩加再泰式酸辣醬好開胃

仲有好多既新鮮蔬菜。。蔬菜加上泰式酸辣醬又係一個係好味既沙律!!

全部食物既賣相都好花心思。。非常吸引食物能夠滿足肚子既需要。。眼睛都同樣大飽眼福!!
信相係坐係小BAR枱有型老闆既高尚情趣。。真係有品味又有格調!!

整體來講真係一次非常好既經驗再遠我也會再來食!!價錢非常合理味道也很好︿︿服務態度又一流!!
有時食物更好味但遇上不好對待。。食乜都冇味呀!!這裏就很好令人很窩心!!
2013-04-13