2023-03-26
不醉無歸五格火煱-醉鍋 銅鑼灣OL又有👌🏻推介。星期五對自己好啲,同閨蜜食餐好。閨蜜叫我揀一間令佢有驚喜。佢又鍾意酒,又鍾意有視覺效果。今次滿足晒佢要求。一窩湯底試曬五種口味,有蕃茄波士頓龍蝦,(隻龍蝦有膏,本小姐最愛口味),四川麻辣鍋,清湯蘿蔔牛腩,馬來肉骨茶,木瓜窩,中間係醉蝦,即場有酒燒🔥又係相機食先嘅時間🤣佢嘅海鮮真係好出色。絕對新鮮同有口感。佢主打做質素同創意料理。❤️個人推介必點系列精選海鮮拼盤-有帶子蟶子海蝦花甲, 個人覺得個蟶子配麻辣湯幾好味。另外叫咗個掛架頂級安格斯牛小排同牛柳粒,牛魔王一定好鍾意。個牛小排入口即溶。麻辣響鈴-佢個麻辣汁淋係面,但係要保持鬆脆度,幾特別第一次食。新鮮花膠-用麻辣湯浸一浸,好爽口。唔會-浸即溶,絕不欺埸冰火魷魚-個醬好特別,好似食緊撈麵啲醬咁星加坡胡椒蝦炸魚皮-好特別,有啲櫻花蝦喺上面,少少甜甜哋,再加埋杯啤酒超正。 七星報喜-7款唔同嘅手打丸,好igable ,個人都係最喜歡蝦丸同墨丸飲品-強烈建議竹蔗茅根同,菊花羅漢果茶呢個醉火入魔,真係會令人食到走火入魔🤣
佢又鍾意酒,又鍾意有視覺效果。今次滿足晒佢要求。
❤️個人推介必點系列
新鮮花膠-用麻辣湯浸一浸,好爽口。唔會-浸即溶,絕不欺埸
冰火魷魚-個醬好特別,好似食緊撈麵啲醬咁
七星報喜-7款唔同嘅手打丸,好igable ,
個人都係最喜歡蝦丸同墨丸
飲品-強烈建議竹蔗茅根同,菊花羅漢果茶
呢個醉火入魔,真係會令人食到走火入魔🤣