(非會員)
2003-10-22 8 瀏覽
星期日終於試到聞名已久既紅豆冰,比一般茶記紅豆冰煲得林同多條冰柱,d奶係黑白奶都算香滑,但可能自己食得淡口,所以覺得都幾甜下,ok啦。茶餐(牛肉湯通粉、蛋治+飲品)相對黎講較抵食,個湯係有小小牛肉汁浮浮下,就好似阿媽滾牛肉湯、豬潤湯咁,今次牛肉煮得幾滑;但件蛋治仲較得手,d蛋炒得唔錯!呢度既熱杏霜沖得唔錯,夠濃!唔似有d茶記沖到好似水咁,平均黎講都試得過既,有機會懷舊一下無妨,只係上水食肆多的是,平過佢又舒服過佢真係好多,話晒咁既價錢又坐得唔舒服,見到出面成村人等位,自己都唔好意思坐耐小小。不過位收銀小姐態度唔錯,好落力幫客人搵位,送客出門口又好好笑容同人講"多謝晒"