2018-12-10
Five Guys 一開咗,佢門口嘅行人路迫到水洩不通,頭2日直情要排到內街,過左幾日人潮散去。所以就約朋友放工一齊過去食,我大概6點三到,6點9多啲買到野食,但要等多半個鐘先有得食。等食要成半個鐘先有,呢一點效率實在唔夠,不過我同朋友等下位再食住花生等都 ok 嘅。花生幾好食,大粒又唔太咸。仲有,汽水係任斟嘅。薯條就係粗薯條,但外層唔脆的。我地叫咗兩個包,一個Cheese Burger 一個 Little Cheese Burger。兩者分別係cheese burger 係單層,Little 就單層。我就食單層,因為未食過,所以就要all the way 嘅toppings。唔,不過味道就有啲一般般,因為我expect 塊漢堡會再juicy 一啲,同埋個芝士會溶多少少。Toppings 方面,除左grilled mushrooms 經過處理外,其他Toppings 都係就咁切碎上,包括grilled onions 都烤得唔夠。不過份量黎講係好足夠,食完個Little burger 好飽。另外,因為好多人食花生,所以成地都係花生殻。環境衛生係有D問題。過江龍黎講,我可能會食一次,但係唔
過江龍黎講,我可能會食一次,但係唔會排隊去食,行過無乜人就會食嘅。