2009-01-08
去銅鑼灣食飯,大家都話聽人講Ruby Tuesday好味,但係就未食過,所以就決定去試下,而且lunch平D又少人D,可以慢慢坐Lunch Menu真係幾抵,$60-80就有一個Main course, salad/soup同drinks,不過main course比想像中細份,唔知係咪lunch的關係?三個人叫左三個set:凱撒炸雞沙律:個墨西哥sauce真係好辣,我地各人試左一件就投降,不過菜就幾新鮮,OK啦~烤雞卷:本來以為個卷會係熱的,所以見到係凍卷有D失望,不過好多料,雞肉同cheese都好多,個汁都好正!著條都好potato,不過伴住兩片西瓜有D怪闊條面:好細份!不過好味唔漏,伴碟的garlic bread居然非常好味!應該係即烘,好脆好香!超正set的salad係蔬菜沙律,幾新鮮,酸sauce好開胃,朋友的蕃茄湯賣相都不錯,好難得美國菜可以咁清送的面包有D凍,唔夠脆,要扣分,不過都OK,餅條補救iced coffee:好大杯!不過真係有D苦......加晒糖加晒奶都仲苦lunch set可以半價有dessert,我地梗係叫chocolate tallcake啦!choco
chocolate tallcake:比想像中仲要tall!有2個雪糕球,係煙韌型雪糕,好好味!下面的brownie夾住chocolate cream,都係屬於實,好好味,個brownie本身有少少苦,但係加左層cream就好正!不愧係招牌呀!一D都唔失望!