2021-01-14 429 瀏覽
成日都見排長龍,其實真係唔乜心機等。直到有一次,差不多11點先飲完個早茶,行行下到1點半都未係好肚餓,但又好似係時候要食lunch⋯咁就第一次去磨飯買飯團。食咗一次,就知道咁多人等食係有原因,記得果次係買咗件芥茉醬雞紫米卷同埋芝士青瓜紫米卷⋯認真,好好好食!佢嘅紫米卷利用咗不同既配料(脆油條、肉鬆、芥末醬、青瓜絲etc.)做出好多層次感!前幾日收工,唔想下下碟頭飯、米線、Pizza⋯諗起去磨飯。去到門口有4組人等緊外賣,之後落咗個芝士肉燥雞扒鹵蛋飯(因為本身menu冇,所以加3蚊)、麻醬雞紫米卷加流心年糕串、一杯熱檸水、一杯熱奶茶。等咗大概廿分鐘,都還可⋯⋯走人。返到屋企,換衫洗手,即刻開餐外賣盒包裝好乾淨整齊,未食已經感覺好好。打開肉燥雞飯已經一個匙羹畢埋去整啖先好好味,肉燥唔係肥豬肉,汁量剛剛好,味道適中唔死鹹,一口健康加美味!之後就黎食流心芝士串,係串年糕包主蛋皮,上面加埋芝士醬同沙律醬,簡簡單好好味再開埋個紫米卷,唔洗講,水準依然,好幸福

返到屋企,換衫洗手,即刻開餐
外賣盒包裝好乾淨整齊
,未食已經感覺好好。打開肉燥雞飯
已經一個匙羹畢埋去整啖先
,係串年糕包主蛋皮,上面加埋芝士醬同沙律醬,簡簡單好好味
再開埋個紫米卷
,唔洗講,水準依然,好幸福
外賣自取