2023-11-17 232 瀏覽
咁岩發現呢間之前好紅既兩餸飯原來係公司附近,今晚order左幾個餸,返屋企煲個飯就掂晒,慳返好多功夫同時間。簡左啲平時屋企比較難整既,椒鹽多春魚,椒鹽蝦,炆豬手,估唔到仲有魚,放工平時都買唔到魚,所以我就簡左白鱔同魚腩。椒鹽多春魚,呢個有驚喜,返到屋企用焗爐加熱先食,竟然仲脆卜卜,炸到乾身又脆口。原本以為返到屋企會淋淋,因為成日買炸野都係,所以好驚喜,我覺得可能個炸粉整得好。椒鹽蝦, 蝦新鮮唔會梅,爽口鮮味,加埋蔥蒜等等佐料一齊爆香,好惹味南乳炆豬手,呢個都好驚喜,炆到好淋,但啲皮唔會爛晒,唔會甩皮甩骨,仲保留一些爽口的筋位,而且豬皮清潔乾淨,唔會有毛毛(最驚出面食豬手勁多毛)鼓汁白鱔,加返熱食,新鮮爽肉,很鮮味清蒸魚腩,魚腩大大舊,好抵食呢,肉唔會散晒,食得出是新鮮的,不是急凍貨。見佢地用網上外賣平台袋裝俾我,原來佢地都有做網上外賣平台,仲係唯全港唯一平台金牌商家呢。佢地食品種類都好多,蒸魚都有3款,肉類方面,見到豬牛羊都齊(有羊腩上市),菜都有不同選擇,種類很多元化。價錢更是實惠街坊價,購買期間見職員佢地同熟客有傾有講,好有人情味呢。

鼓汁白鱔,加返熱食,新鮮爽肉,很鮮味