2007-07-13
今日行開旺角女人街, 見間舖頭陳設ok, 就同朋友入去試下。因為舖面唔算大,全部都係卡位,有好多仲係2人位,每邊剛剛夠坐一個人。我地坐2人位,揭開餐牌見上面選擇都ok~ 2人餐就有2客餐湯、一個salad、一客刺身、3款小食+一個主茶(焗飯或焗意粉等),另有2客甜品及飲品,初時都怕食唔晒,不過我地想試多d 小食,於是都照叫左一個2人餐。先來個餐湯麵包盅,味道都可以ok~之後個鴨胸+鵝肝salad 都算係咁,唔係太差,之後d小食好快陸續咁上。三文魚+甘蝦刺身、瑞士雞翼、芝士年糕....雖然份量細細,每份得2、3件,但個碟都佔唔少位置,所以一見隔離一張大少少o既檯有人埋單、執檯,就打算轉檯,問個waitress, 點知佢好晦氣咁話"唔好意思,有人要轉啦" 果陣已覺得佢好不知謂,不過因為有另一個女仔態度好好,應承話如果有位再幫我地轉,我地就無出聲繼續食啦!但食野都要有時間食架! 但我地都仲未清晒,就已經上焗飯。初時之前個女仔都打算等陣先上,點知有另一個走過黎收起d 碟,再夾硬塞滿張檯,我地要拎起個碗仔先夠位食。真係覺得好離譜,地方細唔係問題,但服務態度又差,d食物上得咁快又唔係夠位,好似迫你
但食野都要有時間食架! 但我地都仲未清晒,就已經上焗飯。初時之前個女仔都打算等陣先上,點知有另一個走過黎收起d 碟,再夾硬塞滿張檯,我地要拎起個碗仔先夠位食。真係覺得好離譜,地方細唔係問題,但服務態度又差,d食物上得咁快又唔係夠位,好似迫你快d埋單咁,佢地有無諗過客人感受呢?
隔左一陣,又有人埋單,不過依然無人主動幫我地轉檯,唯有自己出聲,轉檯後d餐具唔見左一半、連碗仔都無影,咪叫waitress拎一隻,點知勁污糟,有一撻撻水跡仲有d黑色點點....到呢一刻真係無晒心情食野呀!
食物方面,真係偏咸,不過部份都可以接受。但服務態度非常參差,加上無一個阿head,投訴都無門。無諗過一間收10% service charge o既舖頭態度可以咁差,以後都唔會去呢間食店!