18/03晚同朋友訂了10:30pm,於大久保旺角店食晚膳.以往我都有光顧這間店舖五六次之多,但服務一次比一次差,今晚真係忍無可忍,唔講難發洩心頭之憤.我與朋友於10:15pm到達該店外,當時我問服務員會否早些有位置給我們,服務員擾攘一會後就給我們大廳近一列房前的一排位子.當坐下來之後不久便開始點菜.這裡的服務員完全不知所謂,叫極唔應,淨係識企響度,飲完杯茶半個鐘都無人會幫你斟滿.叫芥末要三次,三次都淨係答完就算.最後要自己出櫃台拿,服務員又唔清潔,他們幫進房間客人的鞋子放進櫃底下後,無洗手轉身便即拿食物給顧客.行過時重係咁講粗口,做得咁唔滿意咪唔好做啦.整間店舖只得一個比較老一點的經理,是較為認真工作的.這一場時間是由10:30~12:30.由我落單至埋單之間,起碼遞左二十多張order紙.但全程我只係食到唔夠六件魚生同好少既雜食.其餘所有落既單唔知去晒邊.眼見服務員經過時,所拿的食物全都是給房間的.先落單的等不到,遲來坐房的就源源不絕送到,完全不平等.食物都已經唔係咁新鮮,仲要用拖單唔出的招數來對坐廳的顧客,百幾元埋單淨食得幾件,完全係搵笨.肯定講句,再有人請我去食,我一定唔會去,
這一場時間是由10:30~12:30.由我落單至埋單之間,起碼遞左二十多張order紙.但全程我只係食到唔夠六件魚生同好少既雜食.其餘所有落既單唔知去晒邊.眼見服務員經過時,所拿的食物全都是給房間的.先落單的等不到,遲來坐房的就源源不絕送到,完全不平等.食物都已經唔係咁新鮮,仲要用拖單唔出的招數來對坐廳的顧客,百幾元埋單淨食得幾件,完全係搵笨.肯定講句,再有人請我去食,我一定唔會去,仲要力勸佢\都唔好光顧,今時今日這種生意手法,完全係想自掘墳墓,唔想再做生意的話,不如早點關門啦.旺角唔係得你一間先有得食呀.不知所謂.