之前看到某雜誌話這裡的burger好得, 跟朋友談過此店好像並非如某雜誌說的名字.碰巧今天早上要到金鐘辦點事, 約十二時便來到吃個午餐.看到大家都說對了一半, 名字是Triple O's White Spot.初初都唔知點解為什麼加Triple O's, 再看網頁原來是開多一條line 做快餐.以前去過別的White Spot一次, 吃的不是burger而是硬崩崩的飯.即使未到櫃面前order, 服務員都向你說聲hi, 而且面有笑容.不知是否受到周圍都不是西方人既影響, order既時候竟然說了英文, 幸好也不致講到一舊舊.order了Chicken Supreme Burger Combo.Burger 是即叫即制, 所以我也可以找個位子坐坐. 雙人位似乎檯和椅子較細, 身形大少少會覺有點不便.五分鐘到由侍應奉上餐, soft drink 和薯條偏細, 我都覺ok, 一個鬼佬肯定唔夠飽.薯條是連皮一齊炸, 我真係唔明點解麥當當果D要去皮... ...薯條味道唔錯, 如果再果再熱些少會更好.個飽反而幾大, 同埋已開左個口容易揭開食, 飽十分鬆軟, 加上"O"醬十分美味.最出色的是件雞,
碰巧今天早上要到金鐘辦點事, 約十二時便來到吃個午餐.
最出色的是件雞, 雖是雞胸, (好多香港人都不會吃, 嫌又硬又唔老, 外國人作上品, 例如炸雞餐最貴是雞胸, 營餐價值高脂肪少.)
汁液豐富, 又有彈性, 加上厚身蕃茄, 好味道, "O"醬我卻嫌略多, 多到吃到尾的汁沾滿包裝紙.
以$49吃一個burger combo是一頓over budget既午餐, 但整體中上, 可以一試, 同埋坐位相當多, 不需要如像上層food court找位找到咁辛苦.